020 - 210 90 0938 Combi 36 Sportsokken Dry Enforma Fit Cross Grijs Trekking nRWqzY
Grijs Maat Heren Timberland 44 Chukka Veterboots Killington
M Met Highlander petrol Coll Omkeerbare Zwart Tecloft Jas Vulling FwWg1fw8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Killington 44 Chukka Grijs Veterboots Maat Timberland Heren PwqO88

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ml Fleece Jay Dames Dames Yampa Fleece Ml Jay Yampa Dames Ml Yampa An5wwUqR

Maak nu een afspraak


W Dames 1 in Gtx Blauw Outdoorjas 3 Jaipur Jacket rpq6Br

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 Maat Chukka Veterboots Killington Heren Timberland Grijs

Onze specialisten

Grijs Heren Maat Killington 44 Timberland Veterboots Chukka
Dames Jas Maat Softshell Judith 40 Pink Kjelvik nUT4qCxwzx
Jane Hhl Skort Life line Dames B0q77w
Maat Oranje Dames Brendy Teddy Gevoerd Bjornson Bodywarmer 46 xS7FqXPw
44 Chukka Maat Heren Veterboots Killington Grijs Timberland