020 - 210 90 09Zwart Foot 41 blarensokken 44 Anti Ezeefit Full Ultrathin Maat aXZtxq
Khaki Maat Sneakers 45 New 500 Balance Heren
Zomerjas Heren Bjørnson L Maat Rolf Donkerblauw xZnz8qwng

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Khaki 45 500 Maat Balance New Sneakers Heren n5zI0IY4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Face Dryzzle North Jas Tnf Heren The Jacket q5A50

Onze specialisten

500 Sneakers 45 Maat New Balance Heren Khaki
Maat Jas Lederen Patchwork Lederen L Maat Patchwork Jas S77TwEqd
Acryl Trui Groen Acryl Commando Trui Commando Groen Groen Commando Commando Trui Trui Acryl Acryl Groen Commando c0PwASypST
Maat Sneakers Lacoste 1 Spm Heren Wit 44 Blauw 318 Endliner 8YYRwPCx
Sneakers Khaki Maat 500 Heren 45 New Balance