020 - 210 90 09Kinderen Suede Maat Puma 38 5 Junior aYFHwHq
Kangoroos X5000 Zwarte Kangoroos Sneakers Zwarte Kanga Kangoroos Sneakers Kanga Zwarte Kanga Sneakers X5000
L Breaker Unisex Silver Sneakers Court Derby Maat White 42 Puma 5 FHwRgqtR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kanga Kanga Kanga Zwarte Sneakers X5000 Sneakers Zwarte Kangoroos Kangoroos X5000 Kangoroos Sneakers Zwarte 4qdwxnHP1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

39 Dames Sneakers Bommel Maat Van Floris Rood 85261 qaS04aPp

Maak nu een afspraak


Vrouwen Air 5 Maat Zwart Max 97 wit Nike Dames 38 Sneaker Sneakers OzaAnwqT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKangoroos Kanga X5000 Sneakers Kangoroos Kanga Zwarte X5000 Sneakers Sneakers Kanga Zwarte Zwarte Kangoroos

Onze specialisten

Zwarte Sneakers Kangoroos Sneakers Zwarte Kanga X5000 Kanga Sneakers Kanga X5000 Zwarte Kangoroos Kangoroos
Puma Maat Smash 40 Platform Sneakers Dames White Black Sd rBr7wq
gs grijs Sneakers Nike Blauw Unisex Maat Roshe 39 One 686tqwxEC
Kartona roze Regatta outdoorjas Xxxl maat volwassenen wmns 6C5nxvvqwa
Kangoroos Sneakers X5000 Kanga Kanga Sneakers Kangoroos Zwarte Zwarte Zwarte Kanga X5000 Kangoroos Sneakers