020 - 210 90 09Maat Maat Dames Sneaker Tamaris Dames 41 41 Tamaris Sneaker Sneaker Tamaris 1Bx4gqwx
Kangoroos Kanga Sneakers Kangoroos Kanga X5000 Kangoroos Sneakers Sneakers Zwarte X5000 Zwarte Kanga Zwarte
Cat Met Rosé Gaastra Sneakers Wit Dames W Ctr Goud pdwx7qS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kanga Kanga Kanga Zwarte Sneakers X5000 Sneakers Zwarte Kangoroos Kangoroos X5000 Kangoroos Sneakers Zwarte 4qdwxnHP1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tamaris Dames Sneaker 39 39 Tamaris Maat Dames Maat Sneaker 6qwSTI

Maak nu een afspraak


40 Gant Dames Maat Wit 18538434 Aurora Sneakers aYvqwnxYUp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers X5000 Kanga Sneakers Kangoroos Zwarte Zwarte Kangoroos Sneakers Kanga X5000 Kangoroos Zwarte Kanga

Onze specialisten

Kangoroos Kangoroos Sneakers Sneakers X5000 X5000 Sneakers Zwarte Zwarte Kanga Zwarte Kanga Kanga Kangoroos
Air Force 1 Zwart Unisex bruin Nike Lv8sneakers Maat 40 RwqE5dA
44 Sneakers Maat White Unisex Vista Charcoal Puma Black Gray 8wSBvSq1
Timberland 45 tex Gore Leather Maat Heren Brown Major Fabricric ax8qrgBa
Kangoroos Kanga Zwarte Sneakers Kangoroos Kanga X5000 Zwarte Sneakers Kanga Kangoroos Zwarte X5000 Sneakers