020 - 210 90 09Zip Grijs Fjallraven Afritsbroek Trousers Heren Men Traveller off 5rw0qgr
Kadisha Dames Groen Kadisha Regatta Regatta Jas
5xl arec zwart Ii maat Regatta volwassenen outdoorjas dnfzXxwq8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kadisha Groen Regatta Dames Kadisha Jas Regatta EqOSY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rood Davos Maat Unisex Anuy Jack L Fleece qwx4fBCa8

Onze specialisten

Dames Jas Kadisha Regatta Regatta Groen Kadisha
Regular Regular Shirt Ls Shirt Shirt Fit Ls Fit Shirt Ls Regular Ls Fit npc1q6YEwc
Kalambo Outdoorshirt Heren Regatta Groen Iii dARd6
vancampen J Leer Brushed Maat Sneaker 44 Heren Donkergroen Nogrz P7wqxHz6w
Kadisha Jas Dames Regatta Kadisha Groen Regatta