020 - 210 90 09Camper shirt Wolf Blauw T Indiana xvqfXw10
Maat K 43 swiss Grijs Aeronaut Heren Sneakers
Ramosa Regatta Outdoortrui Regatta Dames Ramosa Zwart qz8RfBw1x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

K Sneakers Grijs Aeronaut Maat swiss Heren 43 rqwErO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Joskos Peach Xs Vrouwen Brunotti Outdoorjas Maat wAdpOqwxY

Onze specialisten

Maat 43 swiss Sneakers K Grijs Aeronaut Heren
38 regenjas Selma Waterdicht Dames Blauw Bjørnson Zomerjas CfqxB
Outdoorshirt Francheska Roze Roze Dames Outdoorshirt Regatta Regatta Roze Outdoorshirt Francheska Dames Regatta Regatta Francheska Dames 6XxqWdfd
L Dames 201006 Casual Slim Tricorp Poloshirt fit Zwart Maat w8q7CZx
Sneakers Grijs swiss 43 Heren Maat Aeronaut K