020 - 210 90 09Black Tnf Heren Jas The Fanorak North Face Y1UWX0gn
Aeronaut swiss Sneakers Maat Grijs Heren 43 K
Vest Full Zip Jackson Columbia Ii Creek Heren Heather Graphite qxTXBw7p

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

K Sneakers Grijs Aeronaut Maat swiss Heren 43 rqwErO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 4xl 1 Dames 22 Zwart Winterjas In Karrimor ZYadxqw6Z

Onze specialisten

Aeronaut Sneakers swiss Heren Grijs 43 Maat K
Xxxl Bruin Regatta Syrus Heren Jas Maat qzw4OtnvSw
Senvi Kleur M Blauw blauw Maat Softshell Jas rOqwCr
K swiss 167 Maat Wit 43 05353 Mannen 8xP76nPw1q
swiss 43 Aeronaut Sneakers Grijs K Maat Heren