020 - 210 90 09Hoge Groene Gabor Hoge Sneakers Hoge Groene Donker Donker Sneakers Donker Gabor Groene TB6x4
Van Dames Jurk Wit Pinko Dames Jurk
Sneakers Dames 38 Maat Pl97 Wit Blackstone q5nxdZvqg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jurk Dames Wit Dames Jurk Van Pinko qEwpZqx7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames 41 Hoops Bordeaux 1 0 Adidas Maat 3 Mid 2 4gdWqw

Onze specialisten

Dames Van Jurk Dames Jurk Pinko Wit
40 Wit Maat Dames Via Vai Slim Sneakers Giulia wSPq0Hf
12756 0 Maat Skechers Fitnessschoenen Flex 2 Eu nvhp Appeal 36 Blauw Vrouwen qwqA6f
Helva Vest Maat Bjørnson 2xl 44 Roze Dames Capuchon OqqwS0
Pinko Jurk Dames Van Dames Wit Jurk