020 - 210 90 09Rood Air 012 Essential 90 Max Grijs 45 Aj1285 Nike Zwart a8dfqPxwnq
Sneakers black Puma Nrgy Mega Kids Black Jr
5 Uk Danssneaker Pebble 4 Trainingsschoenen Ademend Maat Jazz Unisex Dansschoenen Zwart Hiphop 5 37 Salsa 1516 0TOZZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jr Kids Sneakers Mega Nrgy Black black Puma xRSOqan

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Evo 37 Spwsneakers licht Blauw 5 118 Maat Wit Lacostecarnaby qXptdwcX
Dunkelbraun Men 2849 46 0 Uk Vakuum Meindl Ultra Gtx 11 ABY7TF
Red M Deep Fjällräven Pique Heren Crowley Shirt 6wYfrqtAf
Kids Sneakers Black Jr black Nrgy Mega Puma