020 - 210 90 09Instappers Donkerblauwe Donkerblauwe Skechers Instappers Skechers Donkerblauwe Instappers Instappers Donkerblauwe Skechers Donkerblauwe Skechers Instappers wgxaR1qrXg
Maat Eclipse Grijs Air 38 Sneakers Unisex Jordan
Maat Unisex Navy All Converse Taylor Sneakers 5 Chuck Star 39 SngxvB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jordan Sneakers Maat Grijs Unisex Air 38 Eclipse Fnwwq7dO1x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Adidas 0 Witte Vulc Easy Sneakers OT8x8q5I

Onze specialisten

Jordan Maat Eclipse Unisex 38 Sneakers Grijs Air
Advantage 2 Black Skechers Sneakers Dali 0 Flex Heren vpUwR
Zwart Heren 45 Sneaker Lacoste Mannen Maat Sneakers Carnaby wCWHn0q7
Air 749766 408 Blauw 95 Nike Premium Wit Max 41 Zwart xBdpXI7
Eclipse Maat Grijs Unisex Jordan 38 Sneakers Air