020 - 210 90 0948 Regatta Vijgen Maat Laney Dames Vest Paars Iii rnpPZ0qvgn
Sneakers Maat Unisex Air Jordan Eclipse Grijs 38
Dames Kjelvik Maat Zomervest Trudy 42 Aqua UaxaSqz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jordan Sneakers Maat Grijs Unisex Air 38 Eclipse Fnwwq7dO1x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Killtec Rood Solena Zomerjas Dames 40 Maat r1wZrc

Onze specialisten

Eclipse Sneakers Air Unisex 38 Maat Grijs Jordan
Brams Maat S Shirt Roze Paris Dames Dolly qrB7xw1aq
S Blue Dames Seven Maat Oranje Shirt tekst rYr5qAx
Outdoorbroek Jack Off Pants Zip Marrakech Phantom Wolfskin Dames BzqBw41
Jordan Eclipse Unisex Sneakers Air 38 Maat Grijs