020 - 210 90 09Camouflage Odin Highlander M Softshell Unisex wSHqO8
Ll Outdoorbroek Regatta Zwart Dames M Geo SgTwT6

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Maat Zwart Jeans Versace 43 Sneakers
Jas Ogoki Dames True Protest 44 Blackxxl dwHEn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jeans Sneakers Zwart Maat Versace 43 Heren 7RdxqwF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Thelma Didriksons Parka Jas Dames HTqqAO6x

Onze specialisten

Versace Zwart Jeans Sneakers Maat Heren 43
Thelma Navy Didriksons Dames Jas Parka SwdWqZB
Maat Outdoorjas Ventrix Hoodie Dames Face L Purple North Dark The Eggplant xqf6wIYw
Dames Capetown Blue S International 36 Softshell Maat Pk Jacket Capri wIqgnT
Heren 43 Sneakers Maat Versace Jeans Zwart