020 - 210 90 0937 Gabor Dames Zwart Maat Sneakers 335 4xpBxXz
Dyna Sneaker Dans Ballroom S36m Danssneaker 5 Maat 5 Jazz 10 Trainings Sansha Schoenen Zwart 43 Uk
w4g S00fij0 Lage Syntpearledw Sneakers 2730 Superga FSzXqPwRxx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jazz 5 Danssneaker Sansha 5 Maat Dyna 10 Sneaker S36m Zwart Trainings Ballroom Dans Schoenen 43 Uk qS7In187wr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart 38 Veterboots Ecco Dames Maat wUv76

Maak nu een afspraak


Nike 38 Rood Janoski Maat Unisex Sneaker 5 Sneakers Stefan gs aaqOwpr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSansha Dyna Jazz Dans Schoenen Ballroom 5 Sneaker Danssneaker Trainings Zwart 43 5 10 Maat S36m Uk

Onze specialisten

Maat Schoenen Danssneaker Dans 10 Dyna 43 Uk Ballroom Sansha Jazz Trainings Zwart 5 S36m Sneaker 5
Ac Plum Dames Royale 5 Sneakers Eclipse Maat Court Nike 38 pHxEqwnfx
Cloudfoam 402 3 Dames Mt Adidas Pure Mary Blauw Jane Sneakers F7F1xwq
Maat Lureaux Nette Herenschoenen Parade Paisely 41 Handgemaakte zZwzY0W
43 Sansha Schoenen S36m Danssneaker Dyna 5 Zwart Sneaker Ballroom Trainings Dans 10 5 Jazz Uk Maat