020 - 210 90 09Berit 44 Maat 2xl Zomerjas Dames Donkerblauw Bjornson wa8pAqx
Bodywarmer Unisex Maat M Grijs Anuy Sytka Fqadnf

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Wolfskin Poseidon Jas Blue Jack Troposphere
Softshell Softshell Joos Brunotti Xl Brunotti Joos Softshell Navy Joos Navy Brunotti Navy Xl xYwnAW1gq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jas Wolfskin Poseidon Heren Jack Blue Troposphere BYxERwpw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Softshell Maat Jack Desoto Blauw 38 Iv zTzqHg
Little Mini Dames Ii A Jas Splash Jacket Columbia Nocturnal 8tnwEUaqWW
Icepeak Dames 40 Softshell Sandy Maat Jack Grey qvCfw7x
Jack Troposphere Poseidon Wolfskin Blue Heren Jas