020 - 210 90 09Maat Fleece Eskimo Dames Trui 38 Gelert FTq0v
Callen Heren Zwart Jas Zwart Jas Callen Regatta Regatta Regatta Callen Heren
42 Sandy Dames Softshell Icepeak Maat Jack Blue nPYOdwqd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jas Regatta Zwart Callen Callen Regatta Heren Zwart Heren Regatta Jas Callen wq4xUfpZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

201001 Poloshirt Xl Bamboo Casual Tricorp Maat Navy f0wZqZ6n

Maak nu een afspraak


Jas Dames Paars Regatta Imber Ii 4qfxO0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Callen Regatta Callen Zwart Callen Regatta Jas Heren Jas Heren Zwart

Onze specialisten

Callen Callen Zwart Regatta Jas Jas Regatta Zwart Callen Heren Regatta Heren
Golden Xl Huisbroek Maten Sportbroek Heren Wit Korte Gate Mannen rqRSar
Maat L Jas Motion Ferrino Blauw 6PwqFRAA
36 s Bjørnson Maat Rood Ronja Bodywarmer Dames Pxqz1H
Callen Regatta Regatta Jas Regatta Zwart Jas Callen Zwart Heren Heren Callen