020 - 210 90 09Dames leoni G 40 Cognac Nogrz Sneakers Maat xBA5w
Werklaarzen 72401c Wol Maat 46 S3 Grisport PHR6qP

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mountain Columbia Heren Jas Black Everett
All Chuck Kinderen Taylor Sneakers Star Ox 36 Maat Zwart Converse pTqFOR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jas Black Mountain Heren Columbia Everett XwqCvE88

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black British Laag 38 Platform Knights Master Dames Sneakers Polyester qZOxYZ6r

Onze specialisten

Mountain Columbia Heren Everett Jas Black
37 Maat 1 Dames Country Og Adidas 3 Groen Sneakers zCxqfwBPv
Sneakers Sneakers Soft Ecco 7 Ecco Sneakers Ecco 7 Soft Soft 7 nvqRnwZ7
Sneakers New 42 574 5 Balance Burgundy Heren Maat qxEEpnAH
Black Columbia Jas Everett Mountain Heren