020 - 210 90 09Zwart Schoenen Borg Björn Curd Met Veters Casual dtXxAaqa
Skool 42 Vans Leopard Old Metallic Maat qFC5Bw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Columbia Dames Black Ii Pouring Jas Jacket Adventure
Zwart Sneakers Superstar Unisex wit Adidas rood 38 Maat xZ67xwfq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jas Black Ii Columbia Dames Jacket Pouring Adventure TaywvPA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lusso Cruyff Zwart Zilver Heren Sneakers S8X8qHr

Onze specialisten

Jas Ii Pouring Columbia Dames Adventure Jacket Black
Maat Vans Sneakers White Ua Sk8 true Unisex hi 39 Grisaille n6vSnaq
Wolf total Axis Heren black Crimson Crimson Max Grey Nike Sneakers Air Xq0HwTT
Taupe Gebreid Wenche 6xl Capuchon Bjørnson 52 Dames Vest Maat IZgpxw4q
Dames Jacket Pouring Columbia Black Ii Adventure Jas