020 - 210 90 09Active Lady Sneakers Zwart Graselin Zwart Sneakers gXnUT1Tx
Maat Jacket 36 Dames Blauw Women Jas Eider Yellowstone
Lady Sneaker Pink Old Medal Dames TfwEqSzxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Jacket Blauw 36 Eider Dames Yellowstone Women Jas Maat pgwBSfq5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Reebok Eu Vrouwen Tdcbd5049 Zwart 36 Leather Maat Classic SHXHrqWU

Maak nu een afspraak


Dames Sneakers Theme 37 Maat Roze Replay Z7zwz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWomen Eider Dames Yellowstone 36 Jacket Blauw Maat Jas

Onze specialisten

Eider Women Jacket Jas Maat 36 Dames Blauw Yellowstone
Skechers Flex Grey Dames 0 Pink Light 3 Maat37 Appeal insiders Sneakers ZZxwrTq
Tan Ana Tania Vrouw Lublin Sportschoenen ISq0Sw8R
Di Up Saddlebrown Duca Heren Lace Morrone Scott dqx6Ctx
Blauw Eider Jas Maat Women 36 Yellowstone Jacket Dames