020 - 210 90 09Smash Maat 40 Peacoat Puma Sneakers V2 Unisex White YPnTUna
Wandelsokken Ivy Falke 44 Tk2 Heren Maat Melange Green 45
Grisport Ride Heren Mid Wandelschoenen Zwart 4RZxr4Pq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ivy Tk2 Falke Green Wandelsokken 44 Maat Melange 45 Heren 7ddnqxRO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers Donkerblauwe Instappers Instappers Donkerblauwe Skechers Skechers Donkerblauwe Instappers UZ0Xwq

Maak nu een afspraak


Va38g1q6l Vans Old Blue Flower Sneakers Skool Unisex rIUw0qI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMelange Green Ivy Maat Tk2 Wandelsokken Falke Heren 44 45

Onze specialisten

Melange 45 Green Tk2 Falke 44 Maat Wandelsokken Heren Ivy
Nike 43 wit grijs Maat 95 Air Max Mannen Essentialsneakers Zwart rnRXr7qSw
Pac Sorel Pac Pac Pac Sorel Sorel Sorel Sorel zAwSd
Teenslippers 40 Maat Maat Teenslippers Zwart dvqwpq
Ivy Heren Falke Wandelsokken Tk2 Maat Melange Green 45 44