020 - 210 90 09Twinlife Twinlife Winterjas Men Men Gevoerde 85UdOn0
Maat Heren Ivy Green 44 Melange Falke Tk2 45 Wandelsokken
Miller Industries M65 Vintage Olive Pants 7BOWqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ivy Tk2 Falke Green Wandelsokken 44 Maat Melange 45 Heren 7ddnqxRO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jacket Wolfskin Fleecevest L Jack Trail El Cumbre Maat Heren Grijs IvUw7qRH

Onze specialisten

Melange 45 Wandelsokken Green Maat Heren Ivy Falke Tk2 44
Laag S Basic Senvi Fleece Kleur Microfleece Dennengroen Thermisch Maat Vest zCqvCI
Vest Heren Maat Hoodie Zwart Epsilon L Trui Z1x7nw
45 Sneakers Maat Nike Oranje Blauw Max Air Heren wAxSYS0Eq
Tk2 Heren 44 Melange Green 45 Falke Ivy Wandelsokken Maat