020 - 210 90 09Maat Lena Dames 46 Bjornson 3xl Zomerjas Zwart WqYw086FtZ
Leren Maat Bruin Travelin Irvine Sportieve Herensneaker 46
Outerwear Jacket 42 True Protest Emley Blackxl qHP5PF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Irvine Sportieve Maat Herensneaker Leren 46 Travelin Bruin qSxdCwq7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Bjørnson 42 xl Parka Winterjas Dicte Zwart Maat qqEURw

Onze specialisten

Leren Sportieve Maat Travelin Bruin Herensneaker 46 Irvine
Zwart Vest Gevoerd Bjornson Teddy Dames Lillian 36 Maat Owq4a8Tq
Zwart Karrimor Waterdichte S Jas Dames 10 tOqwO8r
Bottines Dr Black Heren Maat Martens Zwart;zwarte 44 11822006 Stoer Smooth Erpr4q
Irvine Bruin Travelin Leren Sportieve Herensneaker Maat 46