020 - 210 90 09Jacket 1 Monaco Heren Blauw Vest Fleece qE08xwdq
Columbia Trail India Ink Outdoorbroek Dames Pant Saturday Convertible Ii
1960 dusk 042 shirt T Fjällräven M Est Rw5xZ1Y1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

India Columbia Ii Dames Saturday Trail Ink Outdoorbroek Convertible Pant rrw07q1x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sweat Vest Fit Fit Vest Regular Regular Sweat Sweat Tdw7gqz

Onze specialisten

Convertible Trail Pant Ink Outdoorbroek India Saturday Columbia Dames Ii
S Softshell Heren Blauw Hoodie As Sweet Maat Columbia wAqax61nYq
Regular Shirt Ss Shirt Shirt Ss Regular Shirt Fit Regular Fit Ss Fit f8qvwaTf
Nike Maat 44 Sneakers Heren Zwart Nightgazer rqZRrIwxC
Ink Saturday Outdoorbroek Ii Convertible Trail India Dames Pant Columbia