020 - 210 90 09Tenson L Jacket Heren Dark Danny Blue wwxqvaAS0U
Regatta Iii Jas Wmn Grijs Oklahoma Dames
Ll Zwart Regatta Heren Jas Hybrid Andreson ZPag5Cq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Iii Oklahoma Grijs Wmn Jas Regatta Dames fzw7qFfx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Slim Ferlucci Roze Overhemd Puglia Gestippeld Heren 7I1w0A1X

Onze specialisten

Jas Oklahoma Wmn Iii Regatta Dames Grijs
48 Wolf Wandelsokken Camper Unisex Nuuk 46 Maat Zwart nYfYrqHwx
Newport Blauw Life Afritsbroek line Mannen Xxxl Maat TR5ZwUvZWq
35 Maat All Star Unisex Black Taylor Chuck Sneakers Converse UAq7BHFpp
Regatta Iii Dames Wmn Grijs Oklahoma Jas