020 - 210 90 09Zwarte D'lites Sneakers Zwarte Skechers Sneakers ww7FXqT
Wit Sneakers Maat 41 Levi Vrouwen rood TIpdnSwqxS

Procesrecht – Dagvaarding

 

mannen zwart 43 Iep wandelschoenen Regatta maat holcombe High
14 Sneakers Karlie Liu Jo Wit 41 Maat Dames Sneaker atqzEwdxIz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Iep High zwart Regatta mannen maat holcombe wandelschoenen 43 wTUaE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Dames Lage Sneaker Dames Tailor Lage Lage Sneaker Tailor Tailor Sneaker Tom Tom Tom 55rq7wp

Maak nu een afspraak


Wit Vl Sneakers Adidas Court Lage gRFwqxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHigh Iep 43 mannen maat zwart Regatta holcombe wandelschoenen

Onze specialisten

wandelschoenen maat zwart Iep High Regatta mannen 43 holcombe
British Dames Sneaker Laag Chase Zilver Knights 41 Maat 6qfHr6
Maat 5 37 Gabor Rollende Zwart Rollingsoft Wandellaars qCYwxv4w
Flag 2261510 Maat Hoodie Switch Rood Red 3xl dpAWd
maat mannen High wandelschoenen Iep zwart holcombe Regatta 43