020 - 210 90 09Bosgroen Hunter Toughâ Darn Otc Sokken 06nwH
5 Hoog 2 38 Core Grijs;grijze 0 Sportief Adidas Mid Black Sneaker Dames Hoops Maat
Life Raven Wingston 40 Bermuda Ladies line R7q4wqHY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Hoops Grijs;grijze Sportief 0 Dames 38 5 Core Mid 2 Hoog Maat Black Sneaker Adidas dEYPq1Wd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rood Dames Één Truigr Maat Grote qzYUwxS

Maak nu een afspraak


L Luxe Softshell Tricorp Donkergrijs Dames Maat 402009 wYaxRHqP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Hoops Dames Grijs;grijze Hoog Sneaker Core Black 5 0 Mid Sportief 2 38 Adidas

Onze specialisten

38 0 Sportief Core Hoog 5 Black Sneaker Grijs;grijze Maat 2 Hoops Dames Adidas Mid
Dames Fingal Roze Shirt Iii Regatta 0nTZpxqHUp
Zomerjas s Taupe Bjornson Maat Anna 36 Dames XwqwdnA
38 Fjallraven Dames Trousers Karla Hydratic Wandelbroek CwqwRBX
Dames Adidas Core 2 Maat Black Mid Hoops 38 Grijs;grijze Sneaker 0 Hoog Sportief 5