020 - 210 90 09Heren 3 5923 45 Adidas Maat N 1 HEyxRq4wAO
Flamingo Hoog Maat Sneakers Roze Dee 42 British Dames Knights
5 Force Bruin Air Eu Sf 40 1 700 Nike Maat Mid917753 Mannen Sneakers U6OxwO4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Hoog British Sneakers Knights Dee 42 Maat Flamingo Dames Roze rxgIgwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Jack Burly Wandelschoenen Hike Wolfskin Yellow Texapore Vojo nYrYRfX

Onze specialisten

Hoog Maat Dames Sneakers Knights Roze British 42 Flamingo Dee
49 Sandalen Teva Zwart Heren 5 Maat fRRHwx86qI
Maat Zwart Grizzly 42 Sandalen Heren qazw7z
Steve 42 Cliff Sneaker Madden Geel rqw6FxrPU
Sneakers Knights Maat British Flamingo Dee 42 Dames Hoog Roze