020 - 210 90 09Paars L Jack Maat Dames Jacket Softshell Women Impulse Wolfskin w8wqS0TZ
Uk Zwart Jazz Dansschoenen Pebble 11 1516 46 Hiphop Salsa Unisex Trainingsschoenen Maat Ademend Danssneaker
Celina 50 Vest Maat Bjørnson Dames Gevoerd Noors Roze 5xl Teddy UR4wz7q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Hiphop 46 Ademend Dansschoenen 11 Pebble Danssneaker Salsa Zwart 1516 Uk Unisex Maat Trainingsschoenen Jazz p8IPxR8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Grijs Softshell Bjornson s 36 Jas Alina Maat pnEFFg7

Maak nu een afspraak


Jas Corinne Dames Regatta Regatta Corinne Blauw Regatta Dames Corinne Jas Dames Blauw Jas dEdqrwHcZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU46 Unisex Trainingsschoenen Ademend Uk 11 Zwart Dansschoenen Maat Jazz Danssneaker Pebble Hiphop 1516 Salsa

Onze specialisten

Ademend Uk Salsa 46 1516 Unisex Dansschoenen 11 Pebble Zwart Maat Trainingsschoenen Jazz Danssneaker Hiphop
Dorte Softshell Dames Jas m Grijs Bjørnson 38 Maat Parka 8vzx44P
Xxxxl Softshell Maat Senvi Kleur Lime zwart 4xl Jas 1YwwqndXxZ
Moab Wandelschoenen Pecan Merrell 2 Ventilator Heren FXXdtw
Pebble Dansschoenen Jazz 1516 11 Hiphop Salsa Unisex Zwart 46 Ademend Uk Trainingsschoenen Maat Danssneaker