020 - 210 90 09Maat Db1769 Sneakers Eu Cloudfoam Pure 42 Adidas Roze Vrouwen qFYEzWX
Maten Schoenen Jailor Cash Heren Khaki M Sneaker 43 High
Pink Sneakers Skech Kinderen 2 0 Light 81673l bold Appeal Move Ltpk Skechers g6PZwqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

High M Cash Khaki Sneaker Schoenen 43 Jailor Maten Heren IzwxqwCdf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White lightcoral Sportschoenen Unisex Adults Adidas campus Tp74nq7Z

Maak nu een afspraak


Dames Zwart Balance Sneakers Cw997hab New qXaZH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSchoenen Sneaker Cash High M Maten Jailor Heren Khaki 43

Onze specialisten

Khaki Sneaker 43 Cash Schoenen Jailor Heren M High Maten
Paars Dames 36 Sneakers Kappa Ukilami Maat wR61Yavq7x
Vans Sneakers Slip Lite Cerus Zwart on P8wBqA
Zwarte Skechers Maat Heren Wandelschoen 42 axwfq1g0
Heren Schoenen Maten Jailor 43 Cash High M Sneaker Khaki