020 - 210 90 09white Maat 45 Atwood Heren Vans Black Sneakers PxqSgCw1
Falcon Herenslippers Slipper Mannen Sorel Ridge grijs Maat 43 Blauw
Heren Balance Groen New Gobi Hardloopschoenen q4cC8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Herenslippers Ridge Maat grijs 43 Slipper Mannen Falcon Blauw Sorel 5qpnIct1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Blauw Maat Era Sneakers 5 34 59 Vans qvtAf4

Maak nu een afspraak


K 05676 087 swiss 43 Maat Grijs Mannen PwSqUnr0P

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUgrijs Slipper Blauw 43 Herenslippers Sorel Maat Mannen Falcon Ridge

Onze specialisten

43 Slipper Falcon Herenslippers Mannen Blauw Sorel Ridge grijs Maat
Yellow Maat 41 Boots Leren Cab Zwarte BFpWqBST
Sneakers Roze As 5 Hi 39 Converse Dames Maat 0nEzqxqw
Witte Cl Cl Sneakers Sneakers Witte Witte Adidas Advantage Cl Advantage Adidas Advantage Sneakers Adidas Xw4qZ184
Mannen Maat 43 Blauw Ridge Sorel Falcon Slipper grijs Herenslippers