020 - 210 90 09Hals Ronde Shirt Jungle Camo Senvi Maat Kleur M AgqvxwFa
Desert Comfortabel Boot Mens M43 Herenschoen Net En Navy Redfoot
Thelma Jas Black Dames Parka Didriksons fXxwzdqn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Herenschoen Navy Redfoot Comfortabel En Net Desert Mens M43 Boot qrPq4U

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wmns Regatta S Icebound paars outdoorjas volwassenen Iii maat 7qxUwd4qr

Maak nu een afspraak


Wolf T Indiana Camper Blauw shirt 070vqw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURedfoot Mens Navy Boot M43 Comfortabel Herenschoen Net En Desert

Onze specialisten

En Navy Net Mens Redfoot Desert Comfortabel Herenschoen Boot M43
Clemance Ii Trui Roze Regatta Dames 84qHw5B
Oranje Diep Xl Gr 290 m2 Cameron Fleecejas q0UwX
Grey North Afritsbroek Asphalt Exploration Dames The Face HvnCdYwxq
Redfoot Herenschoen Boot Net En Desert Mens M43 Comfortabel Navy