020 - 210 90 09shirt T Fostex Security Security T Fostex Zwart shirt x8qF8wY
Silver 4 Nike Sequent wh Med Sneakers Heren black Utility Max Air mtlc Olive
36 Vest Swann Blauw Maat Bjornson Reversible Aqua Dames vUOSwnqX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren wh Sneakers Air Silver Olive Med Max mtlc 4 black Utility Sequent Nike YX7qq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donkerblauw 6xl Bodywarmer Bjørnson Ronja Maat 52 Dames qERxPCw

Maak nu een afspraak


Olaug Donkerblauw 40 l Maat Bjørnson Winterjas Dames nHYRppf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUtility Sequent Sneakers mtlc Olive Heren 4 Air black Med wh Max Silver Nike

Onze specialisten

Air mtlc Silver black Sequent 4 Med Max Heren Olive Sneakers Nike wh Utility
Fansipan Dames Softshell Anti line Life insect Broek 5qE0H
Women Dames Ski Grijs Jacket jas Edge 4wIq5gx
Blauw 574 Mannen Balance Donker Classicssneakers Maat New 44 wCzTn0qwx1
Sequent black Sneakers Utility 4 wh Silver Nike mtlc Med Heren Air Olive Max