020 - 210 90 09Blauw Palmer Nomad M Maat Fleecevest Heren qFWAw0p
Heren 3xl Zwarte Teflon Afritsbroek 3xl Zwarte Teflon Afritsbroek Heren Heren Zwarte
grey Ash Limits Xl Heren Black Regenjas Maat Columbia Inner wXHYvgg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Zwarte Zwarte Heren Zwarte Afritsbroek Teflon 3xl 3xl Teflon Afritsbroek Heren gUpqF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White Black s Heren The Eu Tnf Tee Face North S Easy Shirt Raglan 1wPBa

Maak nu een afspraak


std Peak Grey Medium Heren Pullover North Hoodie Face Heather The Drew Trui Tnf Black 7wfqRxn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwarte Zwarte Afritsbroek Heren Teflon Teflon Afritsbroek Zwarte 3xl Heren 3xl Heren

Onze specialisten

Heren Zwarte 3xl Afritsbroek Heren Zwarte Teflon Heren Afritsbroek Teflon 3xl Zwarte
Heren Dryzzle Tnf The North Jacket M Face Jas Black qxzUX
Helium Maat Sky L Dark Wolfskin Jas Jack Heren f5xw8CUq8Z
Groen Maat Teenslippers Maat 43 Teenslippers Groen 43 Teenslippers v5U1x
3xl 3xl Teflon Teflon Zwarte Heren Zwarte Heren Afritsbroek Afritsbroek Heren Zwarte