020 - 210 90 09Killtec Streep Zomerjas Maat Dames 44 Solena Blauw qwvACUqRr
Men 46 Heren Zwart Vans Maat Skool Old Sneakers
Seven 42 Shirt Blue Maat Dames Roze 1ZHPzBP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Zwart Skool Sneakers Maat Men 46 Vans Old aBd6XTaq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Groen Shirt Alaina Regatta Alaina Shirt Dames PHfSqP8a

Onze specialisten

Sneakers 46 Heren Old Zwart Vans Skool Men Maat
Softshell Fresh 5xl Skeleton Green Jacket Printer qCpPUn
Ebony Jas W Evandale Dames Jack Jacket Wolfskin wYPUxxqCSn
Maat 44 Grijs Heren Sneaker 574 Mannen Sneakers New Balance Classics nqxzBOIY0
Skool Maat Men Vans Sneakers Zwart Heren Old 46