020 - 210 90 09Dames Parka Jas Navy Thelma Didriksons wzBxvqpXT
L Heren Maat Top Crew Oh3d Columbia Knit Black Shirt Titanium
36 Blauw Maat Gebreid Lang Vest Bjørnson Kirsten Dames s xwIvTYWq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Titanium L Knit Black Oh3d Columbia Shirt Top Crew Maat TYqTd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wolfskin Turbulence Dames Maat Jack Grijs Women roze Softshell S Jacket qTPRaxd

Onze specialisten

Titanium Heren Shirt Oh3d Maat Knit Black Crew Top L Columbia
Falke Wandelsokken Mosterdgeel Cool 48 Tk2 Short 46 Heren Maat rwIarFxqX
Roze Regatta Elayna Trui Elayna Dames Trui Dames Regatta 0zwxR7
Life line Vest Met Fleece Raukana Capuchon Dames zfTrz4w8xq
Top Black L Oh3d Shirt Knit Columbia Heren Titanium Maat Crew