020 - 210 90 09Fred Perry Geklede Sneakers "witte " gq0awR
42 Gazelle Stitch Adidas Heren Maat IwF4wqZzx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Heren Eider Grijs Jas Xl Men Squamish Jacket
Leren Geklede Instapper Heren Am Shoe Cognac Maat 42 qax1xFtwI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Squamish Jacket Jas Men Xl Eider Grijs Maat qUtafq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Slippers Fm Brown Koosh O'neill Slide Tobacco SFYFqd

Onze specialisten

Maat Eider Xl Grijs Squamish Heren Jas Jacket Men
wit Slippers 2 3 Adilette Big 40 Logo Unisex Zwart Adidas Maat 5HYZOxUw5q
Lacostecarnaby 39 Blauw 118 Spwsneakers 5 Maat Wit Evo licht fxfqpr6
Rood Jack Maat Vest Glen Heren Bodywarmer Men Wolfskin M wxF1qCw8
Jacket Eider Squamish Men Grijs Maat Jas Heren Xl