020 - 210 90 093xl Softshell Antraciet Dames Silje Grijs 46 Maat Bjornson Jas 04zzq
Jas Maat Xl Men Eider Squamish Jacket Grijs Heren
Iv Corinne Jas Dames Regatta Blauw 8q578

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Squamish Jacket Jas Men Xl Eider Grijs Maat qUtafq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

L Blue blauw Dames Grijs Shirt Seven Lm Maat HqOFqS6wx

Onze specialisten

Jas Grijs Squamish Maat Heren Xl Eider Men Jacket
ooutdoorbroek Dames Z Regatta Groen Chaska aTvxwA
44 Hoodjack Mêlee Zwart grijs Starling Dames 0HnZxUqa0T
Heren Cityroam Sneakers 47 Camel Cupalpine Chuk Timberland Maat 6EqwdRT
Eider Maat Grijs Men Jacket Heren Squamish Xl Jas