020 - 210 90 096xl Morten Maat Bjørnson Zwart Fleece Heren Vest Winddicht vxwYq0T
Terratrend Softshell 60250 Jas Xl Marine Heren
Regatta Blauw Regatta Jas Birchdale Heren Birchdale Hwq05xOR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Softshell Jas Terratrend 60250 Xl Marine 4TxO8qwnqH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Laag Microfleece Basic Thermisch Maat Oranje Kleur Xxxl Senvi Fleece Vest pqdIgASA

Onze specialisten

Marine 60250 Xl Jas Softshell Terratrend Heren
Regatta mannen Maatl montes groen sporttrui px4qpTrwS
Soren Bjørnson Maat 6xl Winterjas Grijs Heren wwxTZvqUn7
102 Aj1285 Essential Groen Nike 90 47 Air Max Wit qwOxpA1SR
Terratrend Marine Heren Softshell Jas Xl 60250