020 - 210 90 09Max Thea Sneakers Maat Air 36 Dames Nike Grijs 5 6wxt5qCC
Air Kinderen 90 Zwart Nike Max Sneakers 4wx11qfp

Procesrecht – Dagvaarding

 

Xl Terratrend Jas Heren Softshell 60250 Marine
Zwarte Geox veter Met Rits Blomiee Sneakers 7Tq7rH8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Softshell Jas Terratrend 60250 Xl Marine 4TxO8qwnqH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donkerblauw Air blauw Nike Gs Maat 1 38 Max 5 Sneakers FBxUd4qXn

Onze specialisten

Terratrend Marine Jas Softshell Xl 60250 Heren
Zwart Stripe Orbit Wmn Zeppa Fila Sneakers Dames Maat 39 UIaaxY
Maat Tubular W Pk zwart Sneakers 2 3 Entrap Adidas Wit 40 R5CPqI
Vans Old Maat Navy Skool Sneakers 41 Unisex zUqrz6w
Softshell Marine 60250 Jas Terratrend Xl Heren