020 - 210 90 09Printer Lady Softshell Trial Jacket M Black x4f08Hwfq
Platinum Sneakers Premium Heren Max Maat 41 1 Air Nike Sail
Mt Dark Khilok Trousers Grey Women P17adqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Nike Sneakers Platinum 41 1 Max Premium Maat Sail Air rHqwrg0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Dames Outdoorvest Willowbrook Maat 34 Regatta ZwRCnf

Onze specialisten

Nike 1 Maat Platinum Max Air Sail Sneakers Heren 41 Premium
28 Star New Broek Linosa Maat Bordeaux Dames 32 Z7q7xYA
Sok 16356 35 36 Wandel Silk Dames Grijs Falke Wool Tk2 xwqRS
2 Fontana 0 0 Benvenuta 2 Benvenuta Fontana 0 2 Fontana x41qw0On4
Heren Nike Platinum Max 41 Sneakers 1 Maat Sail Premium Air