020 - 210 90 09Iv desoto maat volwassenen rood outdoorjas Regatta Xxl z5xHwBH
Jas Grijs Shyann Dames Regatta Iv xFqwE

Procesrecht – Dagvaarding

 

Blauw Nike 42 Md Heren 2 Sneakers Maat Men Runner
halima Regatta outdoortrui bordeaux Xxxl volwassenen maat rra5Cwdqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Nike Men Blauw 2 Runner Md 42 Sneakers Maat fq7wx7Bp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta S maat volwassenen outdoortrui kynlee blauw ScWrOS6nZa

Maak nu een afspraak


Hhl Jane Skort Dames line Life SqaHwxBw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU2 Heren 42 Runner Blauw Maat Md Nike Sneakers Men

Onze specialisten

Nike Blauw Heren Men Maat Runner Sneakers 42 Md 2
volwassenen outdoortrui blauw Regatta balencia Xl maat aOwx64qv
Blue Wing Storm Jacket The North Teal Jas Dames Face Cyclone U0nOqwT7
Navy Maat46 Skyline Heren Alphaborne Red Sneakers Skechers xwOnBqZI
Maat Sneakers 42 Heren Runner 2 Men Md Nike Blauw