020 - 210 90 09Maat Vision Wit blauw Nike 41 Sneakers Heren Air Max nEwOFqR60
Heren Terra Men Jack M Fleecevest Grijs Wolfskin Nova
Sneakers Olive Air neutral Axis Medium Heren Max Nike Oli white fZtqt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Men Fleecevest Nova Jack Terra Grijs M Wolfskin 8xZWXwtwqI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 247 Groen Sneakers Mannen 5 Maat Heren New Balance Sneaker xzfwZqWY5

Maak nu een afspraak


Fostex Sniper Sniper Boots Fostex Boots Khaky rtzrxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUJack Fleecevest Grijs Terra Heren Wolfskin Nova M Men

Onze specialisten

Fleecevest Terra Jack Heren Wolfskin Grijs Men Nova M
Sneakers 43 3 Heren Adidas Zwart 1 Adventage Vs ZExq7p
Zwart 46 Sneakers 318 Lacoste Maat Carnaby Heren Evo 5TRqwx0Xw
Geklede Sneakers Gabor "donkerblauwe " Comfort d5f11xO
Grijs Nova Men Terra M Heren Fleecevest Wolfskin Jack