020 - 210 90 09Forces Fostex Zwart Bdu Ripstop Broek qZRxy6Zt
Maat Lacoste 1 119 Heren Slippers Slide Wit 42 Croco
Celavit Borstzakken Damaged Stretch Hite Paint Couture Heren Look Overhemd Denim Splash YqzwtAq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Maat Croco Slippers 1 119 42 Slide Wit Lacoste SBqxP0YO0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tenson Tenson Heren Demian Vest Khaki Demian dOxOFqRz

Onze specialisten

42 Maat Slide Lacoste 119 Wit Croco 1 Heren Slippers
Mz72 Heren Zwart Borstzak Overhemd Doobir 88wAHq4pr
Heren Zwart 60 Pehoe Maat Ferrino Broek UqpvESwaUz
Maat blauw Zwart Arena Hookslippers Hydrofit 42 Mannen 84qRCgx
Slide Croco Wit Slippers Maat Lacoste 119 Heren 42 1