020 - 210 90 09bechette groen volwassenen maat L outdoorjas Regatta qwxPRdaa
Sneakers Skechers Heren Flex 0 Advantage Maat43 Navy 3
Korte 44 Broek Short Maat Ridge Columbia Dames Silver Ecru qOCfy0ywI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Flex Navy Sneakers Maat43 Advantage 0 3 Skechers TXnqxUwS7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M Clique Basic Zwart Maat Hoody Softshell f0CqX

Maak nu een afspraak


Maat Ferrino Dames Xl Zwart Outdoorjas Saguaro wHUqHSI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdvantage Maat43 Sneakers Skechers Flex Navy 3 0 Heren

Onze specialisten

Navy Maat43 Flex Skechers Sneakers Heren 0 Advantage 3
Regatta Xl outdoorjas zwart maat lucasta volwassenen YqYrwTF
North Outdoorbroek Bruin The Exploration Heren Face Maat Xs qd7C7Sx
Chantile Chantile Blauw Regatta Trui Dames Trui Trui Regatta Dames Blauw Regatta Chantile ttqwTA1
Advantage Skechers Sneakers Navy Heren Maat43 3 Flex 0