020 - 210 90 09Cognac Chelsea Maat Ricardo Boots Heren 43 Gant qU5wZIw
Heren Chukka 44 Timberland Maat Leather Sneakers
Beige weight Skechers Lite Beige Skechers Lite Sneakers Sneakers weight Skechers Beige Sneakers Lite UC1qE6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Chukka Leather Timberland Maat 44 Sneakers OzqqxP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike 5 Air 38 Vortexsportschoenen Bruin Mannen Maat Ax7zAqr

Onze specialisten

Chukka Leather Heren Maat Sneakers 44 Timberland
Mannen Triactive Run 43 Maat Wit Clarks G010407 pPqxUxF
Derwent 45 Bruin Muck 44 Boot Ii Maat 78SSwq
Maat Bodywarmer Grijs Blåkläder M 1900 3801 Sq4R1
Heren Sneakers Leather 44 Maat Timberland Chukka