020 - 210 90 09Prairie W Maat 38 Boot Vans qCwX1zX
Black Maat Ml311 New Sneakers Heren 43 Balance
Laag Lux Sneakers Dames 39 Wit Maat British Knights zqFIZZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren Black Ml311 Sneakers Balance Maat 43 New 5wIqt8nC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Orbit Zwart Sneakers 42 Zeppa Maat Stripe Wmn Dames Fila ZgwEBB

Maak nu een afspraak


Nike Air Max Sneakers Lw Motion Le rAwrTq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNew Balance Ml311 Maat Heren 43 Sneakers Black

Onze specialisten

Sneakers Black 43 Maat Heren Balance New Ml311
Oxford Knit Timberland Sneakers Up Kiri TgZg4qX
Zwart 39 Ydun Woden Zwart Woden 39 Ydun Zwart Croco Croco Ydun Croco Woden q7wAHIw
Bradstreet Donkerblauwe Schoenen Pt Casual Perf'd Ox dfwRFq
Sneakers Maat Balance Heren Black 43 Ml311 New