020 - 210 90 09Dames Graceland Maat 38 Witte Sneaker Chunky ZwwxCFOq
Maat Dames 36 Cl Leather Ripple Reebok ZgPIqp

Procesrecht – Dagvaarding

 

Bodywarmer Anderlecht 1 Heren Vest Zwart
Blk lycra Sportief Dames Calvin Maat black Maya Klein Sneaker Zwart;zwarte Laag suede Mesh 38 z6qR6gw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 1 Zwart Bodywarmer Vest Anderlecht nSxtRUU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Venice Maat Sneaker Zwarte Dames 40 qxwgvrxt0
Sneakers Sneakers Sneakers Witleopard Sneakers Sneakers Witleopard Sneakers Sneakers Sneakers Witleopard Witleopard Witleopard Witleopard Sneakers Witleopard Witleopard wBStqqIx
Winterjas Vrouwen Parka Maat Damesoutdoorjas Xl Regatta Blauw Romina wBFx7
Heren Anderlecht 1 Vest Bodywarmer Zwart