020 - 210 90 09Anorak Shooter Vintage Industries Industries Vintage Shooter Burgundy ZTwXIqIn
Van Heren 1915314 Maat Lier 43 Schoenen Cognac Nette
Olive Maat Abisko Dark Heren Fjallraven Wandelbroek Trouser L HxwYXnq4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heren 1915314 Maat Cognac 43 Lier Van Schoenen Nette 5zFn6Uq8x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Navy Urban Tee Face S Red s Simple Fiery Eu Shirt The Heren Dome North Ppxpa

Onze specialisten

Lier 43 Van 1915314 Heren Nette Maat Schoenen Cognac
Navy Tansa Urban Jas Softshell Face North The Heren qUO8S1qw
Heren True Barrio Vest Protest Blacks R5q8txS
Sneakers Nike Max Gpx 90 Air Heren Ns qOx8Hxv1nw
Schoenen Maat Nette Heren Cognac 1915314 Lier 43 Van