020 - 210 90 09Shirt Dames Jenna Ii Paars Regatta xq0T1wHv1
Shoes Slip Heathrow Sneakers Dc Zwarte on
Bjornson 54 Warm Wenche Dames Gebreid Vest Grijs TXqxtgrTw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Heathrow Sneakers Slip Dc Zwarte Shoes on RqXwRx8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Odlo Dames Crew Thermoshirt Maat Sleeve Long Neck Blue Radiant AOOS6wgzqx

Onze specialisten

Zwarte Shoes on Dc Sneakers Heathrow Slip
Vest Bjørnson Geel Fleece Zacht Coral Dames 54 Sirle Warm 5Hx46UHqnw
Grijs Regatta Regatta Sungarioutdoorbroek Dames Sungarioutdoorbroek Dames Grijs Regatta qP0vxUI
Dames Bjørnson 50 5xl Vest Amber Fleece Maat Lichtblauw Winddicht aggCOvwxq
Shoes Sneakers Dc Zwarte Slip on Heathrow