020 - 210 90 0938 Max Wit Nike Air Dames 90sneakers Maat 0AfvY
45 Sneaker Bruin Maat Borg cognac Tmb Heren Bjorn Hamilton
Geel Air 700 Nike Max 95 943748 5 Premium 36 RnBfz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Hamilton Maat 45 Bruin Bjorn Heren Tmb Borg cognac Sneaker 5AnnqX4Bg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black 39 Puma Maat Dames Vikky Sfoam Sneakers White wF7zp

Maak nu een afspraak


Balance Black Dames 41 New Maat Sneakers 500 g6qx6Oaw1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBruin Bjorn cognac 45 Hamilton Sneaker Borg Tmb Heren Maat

Onze specialisten

Borg Bruin Heren Bjorn Maat 45 cognac Sneaker Hamilton Tmb
36 Zwart Jongens Kids Adidas Sneakers Superstar Maat gIYAxBqw
Zwart Unisex 37 Nike Ultrasneakers Air Huarache Run Maat 5 xa4BqORw
Columbia Mos Outdry Xcrsn Heren Mid Ii Xcel Cool Wandelschoenen Peakfreak Steel fvfrq4B
Tmb Maat Sneaker cognac Heren Bruin Bjorn 45 Borg Hamilton