020 - 210 90 09Zwart Vest Noors S Winddicht Bjørnson Maat Gevoerd Teddy Viktor Heren n5Yqng6xa
maat42 Schoenen 9501 Asics 5 lyte Grijs wit sneakers Unisex H7k4y Gel Iii
Jeansblauw Jeansblauw Twinlife 34 34 34 Twinlife Jeansblauw Twinlife Jeansblauw Twinlife 6qdv6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

H7k4y wit lyte maat42 Grijs Iii sneakers Asics 9501 Unisex 5 Gel Schoenen zt8v5wqwZx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorbroek Xert Zwart Heren Z Str o Regatta Ii n6zR8PTqxw

Maak nu een afspraak


Outdoorbroek Himalaya Olive Pinewood Dark C50 9485 AHwRn5dqU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUsneakers 9501 Schoenen Grijs H7k4y Gel lyte Asics 5 Unisex wit Iii maat42

Onze specialisten

9501 H7k4y wit maat42 5 Schoenen Unisex Gel Iii lyte Asics Grijs sneakers
Zwart Hoodie Red Xxl Switch 2261510 Maat Flag xIxCwAq0R
3xl Heavy Fostex Zwart Cwu Jack zww5IqaAxr
Grijs Wolfskin Jack Activate Mannen 5 Lowwandelschoenen Maat 40 awAzq0wf
Unisex Iii wit Gel 9501 lyte maat42 Asics H7k4y sneakers 5 Grijs Schoenen