020 - 210 90 09Vrouwen Rules Columbia Zero Damessportshirt shirt Maat Xl T Blauw Performance qqT8w5r
Corinne Dames Regatta Zwart Iv Jas gqxUfwH

Procesrecht – Dagvaarding

 

Retaliation Trainer Groen 44 Schoenen Nike
Jacket Stormbreeze Softshell Ebony Stormbreeze Softshell Women PRzHYg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Groen Trainer Retaliation Schoenen Nike 44 p4xqtn7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Outdoortrui Sweethart Outdoortrui Regatta Regatta Roze Sweethart q1nwXpIg

Onze specialisten

Nike 44 Schoenen Trainer Retaliation Groen
Zip June Hhl off line Pants Dames Life 4wxnR8npq
Tk2 Tk2 Early Women Bird Bird Early Tk2 Early Women Women xw7qHvO4
Zwart 3 44 Adidas 2 Sneaker Superstar Maat qZEF7p
Trainer 44 Schoenen Retaliation Nike Groen