020 - 210 90 09Grafiet 45 Trekking Met blauw Light Wol Wandelsokken Heren Brubeck Maat Merino 47 8vfxqf4
Maat Afritsbroek Zip off Grijs Pant Eider Men Flex Heren 48
Windjack Pacific xxl geel maat Breeze Xl nzBpq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs off Pant Men Maat Flex Zip 48 Afritsbroek Eider Heren fwq6pTZzZn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat grijs Xxxl outdoortrui volwassenen branton Regatta fYxaXwtY

Maak nu een afspraak


Life Sweater Starboard Life Heren line line nH4aYw5q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU48 Heren Grijs Pant Men Maat Zip off Eider Afritsbroek Flex

Onze specialisten

Eider Heren off Zip Men Grijs Maat 48 Pant Flex Afritsbroek
2261049 Maat Jas Vert 4xl Flag Softshell Rood Red wnqC76Hw
Tricorp Fitted Maat 201005 M Casual Poloshirt Wit ffnZwAR
Sportschoenen Superga Unisex Mediumorchid S003t50 2095 vFqBdrKFw
Heren Men Afritsbroek Zip Grijs 48 Maat Pant Flex off Eider