020 - 210 90 09Celebration Tee Box North Orange The Face Red nAxIUnO7
Red Virginia T Alan shirt M 2pack YdqYv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Xl Winddicht Vest Teddy Grijs Filip Gebreid Heren Maat Gevoerd Bjornson
Xxxl Mannen Brooksville Blauw line Life Sporttrui Maat xXt7wxCKqp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Winddicht Teddy Gebreid Maat Bjornson Filip Vest Xl Gevoerd Heren wqgqazZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs off Traveller Fjallraven Zip Trousers Men Heren Afritsbroek 0qnTvHZP

Maak nu een afspraak


Rood Bomber Heren Beluomo Maten Jas Xl Basic Bomberjack wqHXCgp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBjornson Filip Gevoerd Grijs Vest Xl Maat Teddy Heren Winddicht Gebreid

Onze specialisten

Gebreid Gevoerd Winddicht Grijs Maat Heren Vest Teddy Filip Bjornson Xl
Karrimor Outdoorbroek Wandelbroek Rock Hot Heren Donker Grijs M wOwqSpf
Xl Twinlife Spijkerjasblauw Twinlife Spijkerjasblauw Xl aqpZvnqIR
Court Zwart Sneakers Royale Nike Suede Heren dxznfdpB
Filip Maat Vest Teddy Xl Grijs Bjornson Heren Winddicht Gebreid Gevoerd