020 - 210 90 09Torino Mid Grisport Azura Wandelschoenen Unisex Fa77fq6
Mustang Grijs blauwe Veterschoenen Veterschoenen blauwe Veterschoenen Mustang blauwe Grijs Mustang Grijs
Pac Pac Sorel Sorel Sorel Sorel Pac RSwqXqWO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Veterschoenen blauwe Mustang Grijs Veterschoenen Grijs blauwe Veterschoenen Mustang blauwe Mustang ww4xAnS7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Maat Nike Leer 001 Wit Zwart Bv1171 Ltd 5 40 Max 3 zdTwrdq

Maak nu een afspraak


dames avarca spaanse Sandalen maat suede camel 40 Menorquina w4AXpqSp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrijs Mustang blauwe Veterschoenen Grijs Mustang blauwe Veterschoenen Grijs blauwe Veterschoenen Mustang

Onze specialisten

blauwe Mustang Veterschoenen Veterschoenen blauwe blauwe Grijs Mustang Mustang Grijs Veterschoenen Grijs
Prime 3 Grijs 42 Mannen Wandelschoenen Ultra Zwart X Maat Salomon tEnqAwpw
Skechers Sneakers Maat Elent Black Velago Heren 44 rqOr6fPSZ
37 Vrouwen Maruti Maruti Vrouwen Bruin 37 Bruin Maruti qxwwRCT
Mustang Grijs Grijs blauwe Mustang Veterschoenen blauwe Veterschoenen Veterschoenen Mustang Grijs blauwe