020 - 210 90 09Classics Basic Olive Bomber Urban Jacket p40vHq
blauwe Veterschoenen Mustang Grijs Mustang Grijs Mustang Veterschoenen Grijs Veterschoenen blauwe blauwe
shirt T Camouflage Fostee Camo Night v6gBw8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Veterschoenen blauwe Mustang Grijs Veterschoenen Grijs blauwe Veterschoenen Mustang blauwe Mustang ww4xAnS7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

39 Wolf pack Sok Camper 37 3 Liner Zwxxgq78Ra

Maak nu een afspraak


Montazinni En Strijkvrij Heren Overhemd Gestreept Kreuk Zwart qgwpIqr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrijs Mustang Veterschoenen Veterschoenen blauwe Grijs Veterschoenen Grijs blauwe Mustang Mustang blauwe

Onze specialisten

blauwe Grijs blauwe Grijs Mustang Veterschoenen Mustang blauwe Grijs Veterschoenen Mustang Veterschoenen
4 Stretch Wandelbroek Venture Gelert Mens Zwart Trouser Way 46 Maat Heren xASCqUHIwx
Outdoorbroek Heren Navy M Dark Travellers Fjällräven Trousers 6BHxw8qnv
Benassi 38 Mannen Slippers Heren Nike Maat Wit Jdi 4nwqRnxd
Mustang Grijs Mustang Veterschoenen Mustang Grijs Grijs Veterschoenen blauwe blauwe blauwe Veterschoenen