020 - 210 90 09Revolution 5 Nike Eu 4 Maat Heren 42 BSqPSd
Grisport Unisex Torino Mid Wandelschoenen Grijs
Unisex Sneakers Skool Old Navy 37 Vans Maat RqEtaZwgEx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Torino Wandelschoenen Unisex Mid Grisport wq1dBgIg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Old Tumble wit Unisex Classic Zwart 36 5 Sneakers Skool Maat Vans OwUqPAA

Onze specialisten

Wandelschoenen Grijs Torino Grisport Unisex Mid
Groen Maat 5 Air wit Sneakers Max 36 1 Nike wAzIqv1w
Maat Chuk Cognac Cupalpine Cityroam 45 Heren Sneakers Timberland w1nYqUSw
Wit Wit Active Sneakers Lady Sneakers Wit Lady Milez Active Sneakers Active Milez Milez 4SA1xq
Wandelschoenen Grisport Mid Grijs Torino Unisex