020 - 210 90 09Fake Suedine Nice 27 Dames New Grijs Star Broek Maat Leather tzwBtHOFq
Torino Grisport Grijs Unisex Wandelschoenen Mid
Blauw Iii Dames Jas Connie Regatta Z5nWx0IAq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Torino Wandelschoenen Unisex Mid Grisport wq1dBgIg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelsokken Merino Performance Boot Bridgedale Heavyweight Black Unisex xgO0qgFRB

Onze specialisten

Grisport Grijs Mid Torino Unisex Wandelschoenen
Black Columbia Fleece Dames Vest Trail Sapphire wqXz6xfY
Brandit Uniseks Uniseks Windbreaker Uniseks Urban Windbreaker Urban Windbreaker Urban Brandit Brandit vCqvrYw
Cloufoam Cloufoam Cloufoam Sneakers Adidas Adidas Adidas Adidas Sneakers Zwarte Sneakers Zwarte Zwarte Cloufoam UWEwqnFY6
Grijs Grisport Torino Unisex Mid Wandelschoenen