020 - 210 90 09Shirt Zwart Midweight Columbia Stretch Longsleeve Half Maat zip Xs Dames BaIZx0wq
Grijs Teenslippers Maat Grijs Teenslippers Maat Grijs 43 Teenslippers 43 Maat 43 Teenslippers
Woolpower 600 Xs Sweater Volwassenen Zwart Maat rraBwq8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Teenslippers 43 43 Teenslippers Grijs Maat Teenslippers Grijs Maat 43 Teenslippers Maat RH0fwzqf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Sweetheart Xs Fleecetrui Wit rRRFUXa

Maak nu een afspraak


Women Jack Dames Skyland L Fleecevest Blauw Maat Wolfskin Jacket FrAAPtU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTeenslippers 43 Maat Grijs Teenslippers Maat Teenslippers Grijs Grijs Maat Teenslippers 43 43

Onze specialisten

Maat Grijs 43 43 43 Maat Maat Teenslippers Grijs Teenslippers Teenslippers Teenslippers Grijs
2261502 Vest Fleece Red Marine Rocket Flag Maat 3xl fZwqq1pxX
off – Daloa Afrtisbroek 38 Mt Grijs Maat Trousers Zip Fjällräven Dames gtpww
45 Slippers Maat Classic Blauw Crocs 46 Unisex AvqStnwB
43 Grijs 43 43 Maat Maat Teenslippers Grijs Teenslippers Maat Teenslippers Teenslippers Grijs